Şehit uzman çavuşu binler uğurladı

Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde yürütülen operasyonda şehit olan Uzman Çavuş Bayram Günay, memleketi Uzunköprü ilçesine bağlı Dereköy’de binlerce kişinin katıldığı törende toprağa verildi.
Şehit uzman çavuşu binler uğurladı

ırak’ın kuzeyinde sürdürülen operasyon sırasında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Bayram Bayram Günay'ın (27) Türk bayrağına sarılı tabutu ilk olarakDereköy’deki evinin önüne getirildi.

Şehidin annesiZümriye ve babası Tezcan Günay, oğullarının tabutuna sarılarak gözyaşı dökerken, Günay ailesini yakınları teselli etti.

Tabutun başından bir an olsun ayrılmadılar

Tabutun başından bir an olsun ayrılmayan anne Günay, "Böyle mi gelecektin, ben seni böyle mi görecektim yavrum? Gitme oğlum, bırakma beni" diyerek, gözyaşı döktü.

Şehidin naaşı, evinin önünde helallik alınmasının ardından yakınları ve vatandaşların omzunda köy mezarlığına getirildi.

Burada kılınan cenaze namazının ardından şehit Bayram Günay, dualar ve tekbirlerle defnedildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınları, Edirne Vali Vekili Ali Uysal, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Eşref Çağdaş Bal, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, askeri yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.
https://www.trakya22.com adresinden 28 Mart 2024, 15:43 tarihinde yazdırılmıştır.