Tatilde Trafik Kurallarını Öğreniyorlar

Edirneli çocuklar yarıyıl tatilini trafik eğitim parkında geçiriyor. Anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine gün içinde trafik kuralları eğitimi veriliyor.
Tatilde Trafik Kurallarını Öğreniyorlar

Edirne Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda uygulama içinde çocukların temel trafik kurallarını kavraması sağlanıyor. Eğitimler de eğlenceli eğitici oyunlar da yer alıyor. Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyan "Edirne Çocuk Trafik Eğitim Parkı" EÇTEP-Güvenli Yaşam Alanında, geleceğimizin teminatı çocuklara teorik ve pratik eğitimlerin verilmesine devam ediliyor.

Emniyet Kemerinin Önemi Vurgulandı

Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Bürosu Polis Memuru Harun Sanalan; “Öğrencilere trafik noktasında okul öncesinden başlayarak üniversite düzeyine kadar trafik eğitimleri veriyoruz. Amacımız ülkemizde meydana gelen ortalama 4 bin kazayı en aza indirmektir. Dışarıda uygulama ve denetimlerimiz oluyor. Bunun yanında biz de bu zincir halkasına eğitim olarak katılmak istiyoruz. Çocuklarımızda kural kültürünün oluşmasını istiyoruz. Trafikte özellikle yaya güvenliğini sağlamak çok önemlidir. Bunun yanında küçük çocuklarımıza arka koltukta oturması gerektiğini ve emniyet kemeri takmanın önemini anlatıyoruz. Bizim için emniyet kemeri takma alışkanlığını kazandırmak ve bir bilinç oluşturmak büyük önem taşımaktadır.” Dedi.

“Farklı Birimlerden Birçok Eğitim Veriliyor”

Trafik eğitim parkında çocukların birçok konuda eğitim aldığını belirten Sanalan; “Burada farklı birimlerimiz de mevcut olduğu için orada da eğitimler devam ediyor. AFAD birimi var. Orada acil durum afet durumu gibi konularda eğitimler oluyor. İtfaiye ve çevre ile ilgili bir bölüm var. Orada sağlıklı çevre sağlıklı yaşam ile ilgili bilgiler anlatılıyor. Son olarak da il sağlık müdürlüğü koordinesinde sağlıklı yaşam ve beslenme üzerine birçok bilgiler verip öğrencilerin yarıyıl tatiline dopdolu ve faydalı geçirmesine katkı sağlamış oluyoruz.” Şeklinde konuştu.

“Türkiye’de İlk Olma Özelliğini Taşıyor”

Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan eğitim parkı hakkında açıklamalarda bulunan Edirne Trafik Eğitim Parkı Koordinatörü Ahmet Tevfik Erdem; “Edirne’de temel eğitim seviyesinde öğrenim gören öğrencilerimize okullarında öğrendikleri teorik trafik eğitimlerini uygulama fırsatı vererek unutulmaz kılmaya çalışıyoruz. Böylece trafik kültürünün oluşturarak kazaların minimum seviyeye indirilmesini hedefliyoruz. Buradaki güvenli yaşam alanımızın ilk olmasının sebebi kolektif bir eğitim anlayışıyla sadece trafik eğitimi vermiyoruz. Bunun yanında afet ve acil durum güvenliği, yangın güvenliği, çevre güvenliği ve sağlıklı yaşam konularında da eğitimler verilmektedir. Bu sebeple de Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahibiz.” İfadelerini kullandı.

Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda 6 farklı kurum koordineli bir şekilde eğitim veriyor.  Edirne İl Emniyet Müdürlüğü, Edirne İl Jandarma Komutanlığı, Edirne İl Özel İdaresi, AFAD, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Edirne İl Sağlık Müdürlüğü ile Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliği ve koordinasyonunda sürdürülen eğitimler kapsamında, trafik eğitimi, yangın bilinci, çevre bilinci, acil durum bilinci ve sağlıklı yaşam konularında uygulamalı eğitimler veriliyor.  2019 Kasım Ayı’nda hizmete giren Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda bugüne kadar yaklaşık 3000 çocuk eğitim aldı.

https://www.trakya22.com adresinden 19 Nisan 2024, 02:32 tarihinde yazdırılmıştır.