Bu Ne Perhiz Ne Lahana Turşusu

Faizli kredi kullanımının artmasıyla övünen Davutoğlu'ndan hükümete faiz tepkisi!
Bu Ne Perhiz Ne Lahana Turşusu

Eski Ak Partili Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kurucu lideri olduğu Gelecek Partisi, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a tepki göstermeye devam ediyor.

Gelecek Partisi’nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda Albayrak’ın sık sık söylediği “Bakın burası çok önemli” sözleri hatırlatıldı.

Mesajın devamında "19 milyon 120 bin TL nedir?" diye soruldu.

Daha sonra "19 milyon 120 bin TL, hazinenin ödediği borcun yalnızca 1 saatlik faizidir. Bu rakam geçen hafta 14 milyon 468 bin TL idi" mesajı paylaşıldı.

"Faiz kullanan... ee kredi kullanan"

Her ne kadar eleştirilerinde haklı olsalar da Davutoğlu'nun yeni partisinin bu eleştirisi akıllara Davutoğlu'nun Başbakanlığı döneminde yaptığı bir konuşmayı getirdi.

Davutoğlu 2015'te yaptığı bir konuşmada, 2002'de kredi kullanan esnaftan %47 faiz alınırken kendi yönetimlerinde %4-5'e kadar düştüğünü söyleyerek kredi kullanan esnaf sayısını 63 binden 317 bine çıkarmakla övünüyordu. Davutoğlu bu bilgileri verdiği sırada dili sürçerek, "faiz kullanan... ee kredi kullanan esnaf" diyerek de aslında gerçekleri gözler önüne sermişti. Artan kredi kullanımına helali hoş olsun demişti!

https://www.trakya22.com adresinden 29 Mart 2024, 09:51 tarihinde yazdırılmıştır.