AYÇİÇEĞİNDE EKİM HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akgün, yeni sezon hazırlıklarının başladığını söyleyerek, “tek problem yağış olmaması” dedi. Akgün, yeterli yağış olması halinde iyi bir sezon olacağına inandığını açıkladı.
AYÇİÇEĞİNDE EKİM HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akgün, yeni sezon hazırlıklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

  Ekim sezonu hazırlıklarının devam ettiğini belirten Akgün, geçtiğimiz yaşanan köse hastalığına dikkat çekerek, “inşallah bu dönem bu tür sorunlar yaşamayız. Çiftçilerimizin  daha bilinçli olduğuna inanıyorum” dedi.

  Akgün, “Yeni sezon hazırlıklarımız başladı, biz Trakya birlik olarak önce tohum anlaşmalarımız daha sonra gübre anlaşmalarımız ve şuanda tohumun dağıtımıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Tohum fiyatlarına ve gübre fiyatlarını bir yere kadar taşıdık. Bununla beraber faizlerimizi genel kurulunda açıklamıştık. İnşallah biraz daha aşağıya çekeceğiz faizlerimizi ve bununla beraber, ayçiçeği ekimi hasatı başlar duruma gelecek ama tabi geçen sene bildiği gibi herkesin erken ekilen bölgelerimizde köseyle alakalı bir sürü problem yaşanmıştı. İnşallah bu dönem yaşamayız. Bununla ilgili çiftçilerimizin daha bilinçli olduğuna inanıyorum. Erken ekimlerin ve yağan yağmurların neticesinde sıkıntılar oluşmuştu geçen sene bununla ilgili çiftçilerimiz daha bilinçli bir şekilde hareket edecektir diye düşünüyorum. Bununla beraber bu yıl ekim hazırlıklarımız devam ediyor. Tek bir problemimiz var diye düşünüyorum o da yağmur. İnşallah iyi yağmurlarla beraber sezonumuz hayırlı olur diye düşünüyorum. Ayçicekleri ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarımızı fiyat yönünde de bir yere taşıyabilme adına çalışmalarımız devam ediyor çünkü buğday fiyatıyla ilgili ve ayçiçek fiyatıyla ilgili bir parite var. Bu paritenin üzerinden bakanlıkla çalışmalarımız, görüşmelerimiz devam ediyor. Bununa beraber Trakya birliğin sezonu kapamasıyla ve yoluna devam etmesiyle ilgili başkanlarımızla görüşmelerimizde ve birliğin genel kurulunda ki görüşmelerimizde aldığımız kararlarla beraber  yatırımlarımızda devam etmekte. İnşallah güzel bir sezon hazırlığı olur. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi

https://www.trakya22.com adresinden 20 Nisan 2024, 05:47 tarihinde yazdırılmıştır.