Sağlık Çalışanları İçin Kolları Sıvadılar

Edirne Halk Eğitim Merkezi'nde usta öğreciler koronavirüs salgınında görev yapan sağlık çalışanları için siper maske ve cerrahi maske üretiyor. Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi'ndeki sağlık çalışanları için günlük bin adet siper maske ve 500 tane maske ürettiklerini dile getiren Edirne Halk Eğitim Müdürü Ayhan Dinç; "Halk eğitimdeki usta öğreticilerimizle birlikte Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi'nde göre yapan sağlık çalışanları için günlük bin adet siperlik ve 500 adet maske üretiyoruz." Dedi.
Sağlık Çalışanları İçin Kolları Sıvadılar

"Ürettiklerimizi Gerekli Yerlere Göndereceğiz"

Edirne Sosyal dayanışma Merkezi'nde üretimlerine devam edilen siper maske ve cerrahi maskeler hakkında açıklamalarda bulunan Müdür Ayhan Dinç, asetat, sünger ve lastik ile siper maske ürettiklerini söyledi. Dinç; "Edirne Valisi Ekrem Canalp’in talimatları doğrultusunda Sultan 1’inci Murat Devlet Hastanemizin ihtiyacı olan siper maske ve cerrahi maske üretimine başladık. Herhangi bir maliyet almıyoruz. Ücretsiz olarak ürettiğimiz siper maske ve  cerrahi maskeleri gerekli yerlere göndereceğiz." İfadelerini kullandı.

"3 Ürünü Bir Araya Getirip Siper Maske Üretiyoruz"

Sağlık çalışanları için siper maske üretiminde kullandıkları malzemelerin maliyetinin oldukça düşük olduğunu söyleyen Müdür Ayhan Dinç, 3D yazıcı ile yapılan maskelerin çalışanların yüz hatlarında tahribata sebep olduğunu belirtti. Dinç; "3D yazıcı ile üretilen maskelerin sağlık çalışanlarımızın yüz hatlarında tahribata sebebiyet verdiklerini söyledikleri için biz asetat, sünger ve lastik yardımı ile maliyeti düşük olan 3 ürünü bir araya getirerek siper maske üretiyoruz. Günde siper maskeden bin adet cerrahi maskeden 500 adet üretiyoruz. Yapımı kolay usta öğreticilerimiz bu konuda deneyimli kısa sürede istediğimiz adedi üretiyoruz.Şeklinde konuştu.

Edirne Halk Eğitim Müdürü Ayhan Dinç, ihtiyaç fazlası maskelerin satışlarından elde edilecek geliri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan yardım kampanyası 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' e bağışlayacaklarını söyledi.

https://www.trakya22.com adresinden 16 Nisan 2024, 22:04 tarihinde yazdırılmıştır.