Zorunlu uygulama vatandaşları memnun etti

Edirne’de Pazartesi Pazarı’nda koronavirüs tedbirleri etkili oldu. Esnaf ve müşterilerin maske ve eldiven takarak alışveriş yaptığı görüldü. Edirne Haber Gazetesi Muhabirleri sokağın nabzını tutarak pazarlarda ve marketlerde yeni alınan koronavirüs tedbirleri ile ilgili görüşleri sordu. İşte alınan cevaplar:
Zorunlu uygulama vatandaşları memnun etti

Edirne’de ki Pazartesi Pazarı’nda koronavirüs tedbirleri etkili oldu. Esnaf ve müşterilerin maske ve eldiven takarak alışveriş yaptığı görüldü.

Dünyada hızlı şekilde yayılan korona virüs (Covid-19) salgınının önlenmesi çalışmaları çerçevesinde, sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltmak amacıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da açıkladığı yeni tedbirler alındı. Bu tedbirler kapsamında il ve ilçelerde pazar yeri, market ve toplu olarak çalışılan iş yerlerine vatandaşların ve çalışanların maske ile girmelerine karar verildi. Maske takma zorunluluğu, pazarlarda satıcılar için de geçerli oldu. Ayrıca, il ve ilçelerdeki meydanlarda sokak ve caddelerde; vatandaşların sosyal mesafeyi gözetmeden toplu olarak yürümelerine veya bulunmalarına izin verilmemesine, yan yana yürüyen vatandaşların ise yine sosyal mesafeyi gözeterek yürümelerine ilişkin tedbirler alındı.Bu çerçevede, Pazartesi Pazarı’nda tedbirlerin etkili olduğu görüldü. , Vatandaşlar, maske takıp eldiven kullanarak alışveriş yaptı. Öte yandan, zabıta ekipleri de pazar yerlerindeki tedbirlere ilişkin kontrollerini sürdürdü.

“İnsan sağlığı açısından büyük bir etken”

Toplu bulunulan alanlarda maske zorunluluğunun getirilmesinin insan sağlığı açısından çok büyük bir etken olduğunu dile getiren Canan Yeşilağaçlı, “Eldiven ve maskeler insan sağlığı açısından çok iyi. Evde yalnız olduğum için mecbur dışarı çıkmak zorunda kalıyorum. Ama bu şekilde korunmuş oluyoruz. Sebze, meyve bu süreçte kesinlikle yenmesi gereken şeyler. O yüzden ben de pazara gelmek zorunda kaldım. Yoksa soğukta ve bu süreçte dışarı çıkmak istemiyoruz. Sadece karnımızı doyurabilmek için dışarı çıkmak zorunda kalıyoruz.” Şeklinde konuştu.“Hem müşterilerimizi hem de kendimizi korumaya çalışıyoruz”

Koronavirüs tedbirlerinin daha fazla olması gerektiğini ifade eden Pazar esnaflarından Haluk Demirkol, “Ya maskeyi takacağız, ya da toprak altında takmayacağız. Uygulama çok güzel. Bence az bile, daha fazla tedbir gerekiyor. İşlerimiz şu an durgun. Fazla bir şey beklememek lazım.Müşteri maskeli geliyor. Elimizden geldiğince hem müşterilerimizi hem de kendimizi korumaya çalışıyoruz.” Dedi.

“Umarız bu süreç çabuk geçer”

Sürecin çabuk geçmesi için elinden gelenden fazla desteği vereceklerini dile getiren Nurşen Tunca, “Umarız bu süreç çabuk geçer. Maske takmak zorundayız, eldiven kullanmak zorundayız. Bunlar olmayınca olmuyor.” İfadelerini kullandı.Maske ve eldivenlerin hastalığı bulaştırmayı azalttığını söyleyen Halit Kantur, “Maske, eldiven, sosyal mesafe birbirimize hastalığı bulaştırma yolunu azaltıyor. Böylelikle hem karşı tarafı hem de kendimizi korumuş oluyoruz. Herkes bu tedbirleri alsa daha azalır diye düşünüyorum. “ diye konuştu.

https://www.trakya22.com adresinden 19 Nisan 2024, 03:30 tarihinde yazdırılmıştır.