'Ramazan Pidesi'ne korona engeli

Ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi olan pide, bu yıl Edirne'deki fırınlarda satılmayacak. Tüm dünyayı etkileyen Kovid-19 salgınından korunmak için çeşitli önlemler alınıyor. Salgın riskinin yayılmasını önlemek amacıyla Edirne Ekmek İmalatçıları ve Unlu Mamuller Derneği oy çokluğu ile bu yıl ramazan pidesi çıkarmama kararı aldığını açıkladı.
'Ramazan Pidesi'ne korona engeli

Edirneli tüketicilerden koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan bu karara anlayış göstermelerini beklediklerini aktaran Canbaz, 11 ayın sultanı ramazanın sağlıklı ve huzurlu geçmesini diledi.

"Amacımız salgın riskinin yayılmasını önlemek"

Dünyayı ve Ülkeyi etkisi altına alan Kovid-19 salgını dolayısıyla Ramazan ayı öncesinde üyelerle yaptıkları görüşmeler sonucu oy çokluğu ile pide çıkarmama kararı aldıklarını dile getiren Edirne Ekmek İmalatçıları ve Unlu Mamuller Derneği Başkanı Yılmaz Canbaz, aldıkları kararın gerekçesi olarak; "Tüketici ile satış noktalarımızda sosyal mesafeyi koruyamayacağımızdan dolayı hem çalışanlarımız hem de tüketicilerimiz büyük risk altında olacaktır. Ramazan pidesi dolayısıyla imalathanemizde çalışan personel sayısı artacak, iç içe çalışmak zorunda kalınacak ve sosyal mesafe kuralı uygulanmayacak. İçli pide yapılması için müşteriler tarafından malzemelerin getirildiği kaplar risk oluşturulacak. Müşterilerin ramazan pidesini sıcak alma isteği dolayısıyla oluşacak kuyruklarda sosyal mesafe kuralına uyulmama durumu oluşacak. Birçok fırında pide ustası bulunmaması diğer şehirlerden pide ustası ihtiyacını beraberinde getireceğinden bu da risk taşımaktadır" maddelerine yer verdi.

"Edirne merkez, Lalapaşa, Süloğlu ve 5 köyde uygulanacak"

Canbaz, Edirne ekmek üreticileri olarak yukarıdaki sebeplerden dolayı bu yıl koronavirüs önlemleri kapsamında pide çıkarmama kararı aldıklarını açıkladı.

Edirne Ekmek İmalatçıları ve Unlu Mamuller Derneği Başkanı Yılmaz Canbaz, Ramazan ayında Edirne merkez başta olmak üzere Lalapaşa, Süloğlu ve 5 köyde pide çıkarmama kararının uygulanacağını ifade etti.

https://www.trakya22.com adresinden 26 Nisan 2024, 10:56 tarihinde yazdırılmıştır.