Edirne'de pide satışları başladı

Edirne Ekmek İmalatçıları ve Unlu Mamuller Derneği geçtiğimiz günlerde koronavirüs önlemleri kapsamında Edirne'de pide satışı yapılmayacağını duyurmuştu. Dernek Başkanı Yılmaz Canbaz, yaptığı açıklamada Edirne Valiliği'nin ve belediyenin desteği üzerine bugün itibariyle Ramazan pidesi satışının başladığını söyledi. Bunun üzerine haberi duyan vatandaşlar pide almak için sosyal mesafe çerçevesinde sıraya girdi.
Edirne'de pide satışları başladı

Dernek Başkanı Yılmaz Canbaz'ın, koronavirüs salgını nedeni ile hastalığın bulaşma riskini azaltmak amacıyla Edirne'de pide çıkarmama kararı aldıklarını açıklamasının ardından ramazan ayının pidesiz geçmeyeceğini söyleyen vatandaşlar bu karara tepki göstermişti.

Pide üretimi yapan pastaneler ve simitçilerde sosyal mesafe kuralı hiçe sayılarak pide kuyruklarının oluştuğu görülmesi üzerine Edirne Valiliği harekete geçti.  Edirne Valiliği ve Belediye Başkanlığı'nın fırıncı esnafına gerekli güvenlik önlemleri konusunda destek olacağını söylemesinin ardından fırınlarda pide üretimi başladı.

"Fırınlarımızda pide satışları başladı"

Dernek Başkanı Canbaz, “Edirne Ekmek İmalatçıları ve Unlu Mamülleri Derneği üyeleri ortak bir kararla ramazan ayında pide çıkarmama kararı almıştı. Bunun nedeni; fırıncılar olarak bunun sorumluluğunu tek başına kaldıramayacak olmamızdı. Fakat; Valilik ve Belediye Başkanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde bu sorumluluğun paylaşılması kararı alındı. Bugün itibariye pide çıkarılma kararı alınmıştır. Dün pide çıkarmadığımız için; ulusal marketlerin içinde bulunan fırınlarda, simitçilerde ve pastanelerde aşırı derecede yoğunluk oluşmuştur. Yoğunluk neticesinde de sosyal mesafe kuralları da ortadan kalmıştır. Bunu dikkate alan Valimiz Ekrem Canalp ve Belediye Başkanımız Recep Gürkan’ın talimatıyla sosyal mesafe kuralları konusunda sıkıntı yaşamamak adına fırıncılar olarak bugünden itibaren halkımıza arz etmek üzere pide çıkarmaya başlıyoruz.” açıklamasında bulundu.

"Sorumluluğu tek başımıza almak istemedik"

Pide çıkarmama konusunda yapılan eleştirileri değerlendiren Dernek Başkanı Canbaz; "Birçok eleştiri yapıldı. Vatandaşlar zam yapılmaması sebebi ile pide çıkarmadığımızı düşündü. Bu konunun kesinlikle zam ile alakası yoktur. Bizlerin hiç bir şekilde zam talebi olmamıştır. Bu sorumluluğu tek başımıza almak istemedik. Geçen seneki fiyatımız gibi bu sene de 350 gr sade pide 3 TL, 350 gr yumurtalı pide 3,50 TL’den satışa sunulacaktır. Valimize ve Belediye Başkanımıza vermiş oldukları desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Tüketicilerimize de hayırlı ramazanlar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Vatandaşlar yetkililere teşekkür etti

Pide almak için sıraya giren vatandaşlar; "Ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzetleri ve geleneği olan pidenin kentteki fırınlarda üretilmeye başladığını duyduğumuz gibi gelip sosyal mesafe kuralını bozmadan sıraya girdik. Yetkililere bu konuda bizlere kulak verdikleri için teşekkür ederiz" dediler.

https://www.trakya22.com adresinden 25 Nisan 2024, 07:48 tarihinde yazdırılmıştır.