Koronavirüs kurallarına uyum denetlendi

Edirne'de ticari taksilerde ve toplu taşıma araçlarında denetim yapıldı. Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Ve Denetleme Şubesi Müdürlüğü ve Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kentin çeşitli noktalarında ticari taksiler ve toplu taşıma araçlarını durdurarak koronavirüs önlemlerini hatırlattı.
Koronavirüs kurallarına uyum denetlendi

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine koronavirüsle mücadele (Kovid-19) kapsamında kurallara uyulup uyulmadığı konusunda denetim için genelge gönderildi. Ülke genelinde eş zamanlı olarak berber, kuaför, taksi, pazar yeri, alışveriş merkezleri (AVM) ve toplu ulaşım araçlarında (Kovid-19) mücadelesindeki kurallara uyum denetlendi. Ayrıca 15.00-24.00 saatleri arasında "Türkiye Güven Huzur Uygulaması" gerçekleştirilecek.

Koronavirüs önlemleri hakkında bilgi ekipler, sürücülere yanında yolcu oturtmamaları, sosyal mesafe, yolcu kapasitesi ve maske kullanımı konusunda uyarılarda bulundu. Taksilerin dezenfeksiyonu, şoför ve müşterinin maske kullanımı, taksilerde yeterli dezenfektan veya kolonya bulundurulup bulundurulmadığı, aynı anda hizmet verilebilecek müşteri sayısı sınırı, her müşteri sonrası araç içerisinin havalandırılması ve temas edilen yüzeylerin dezenfeksiyonu kontrol edildi.

Yapılan denetimlerde berber, kuaför ve güzellik merkezlerinde, randevu sistemine göre çalışma, çalışma saatlerine uyma, müşteri koltukları arasındaki mesafeyi sağlama, çalışanlar ve müşterilerin maske kullanımı, hizmet sunulmasında kullanılan malzemelerin sterilizasyonu veya dezenfekte edilmesi, tek kullanımlık ürünlerin kullanımı, izin verilmeyen (ustura ile tıraş, cilt bakımı, makyaj, ense fırçası vb.) işlemlerin yapılıp yapılmadığına bakıldı.

https://www.trakya22.com adresinden 20 Nisan 2024, 18:27 tarihinde yazdırılmıştır.