Bayram şekerleri tezgahta kaldı

Türkiye’de her kesimi etkileyen koronavirüs salgını, Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala tezgahtaki yerini alan bayram şekerlerine ilgili azalttı. Çeşit çeşit bayram şekeri rağbet olmamasının ardından tezgahlarda kaldı.
Bayram şekerleri tezgahta kaldı

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala Edirne’de bayram şekerleri ve çikolatalar tezgahlardaki yerini aldı. Korona virüs salgını nedeniyle bayram şekerlerine rağbet azalırken, bayramda sokağa çıkması kısıtlaması olacağı söylentisi de satışları önemli oranda düşürdü.

Yaşanan gelişmelerin ardından bayrama altı gün kala esnaf kara kara düşünürken, vatandaş ise virüs ve yasak ihtimali nedeniyle alışveriş yapmaktan geri duruyor.

Bayrama kısa bir süre kala tezgahları şeker, çikolata, baklavalık ceviz ve fındık ile süslediklerini dile getiren Bahri İşleker, “Satışlarımız önceki yıllara göre daha düşük geçiyor. Her gelen yıl bir öncekini aratıyor. Fiyatlarda biraz zam geldi. Hem şekere hem de fındığa zam geldi. koronavirüs işlerimizi etkiledi. Fakat ramazanda da bayramda da insanlar bazı gelenekleri sürdürüyor. Belki bayramda insanlar birbirlerine gitmeyecek ama gene de o evde baklava yapılacak ve bayram şekeri bulundurulacak. “ dedi.

Ceviz kilosu 60, fındık ise 80 liradan tezgahları süslüyor.

https://www.trakya22.com adresinden 27 Nisan 2024, 00:49 tarihinde yazdırılmıştır.