Geçici Sağlık Bakanı Vitia: Vatandaşlardan Anlayış Bekliyorum, Camiler Açılmamalıdır

Ramazan Bayramı 24 Mayıs, önümüzdeki Pazar günü ve Kosova’da ilk kez bir bayram namazı kılınmayacak.
Geçici Sağlık Bakanı Vitia: Vatandaşlardan Anlayış Bekliyorum, Camiler Açılmamalıdır

Camilerin açılmaması Kosova'da çeşitli tepkilere yol açtı. Kosova İslam Birliği dün bir basın toplantısında, sağlık kurumlarının tavsiyelerine dayanarak camilerin açılması için şartların henüz yerine getirilmediğini açıkladı.

Bunu doğrulayan Geçici Sağlık Bakanı Arben Vitia, müminlerden anlayış göstermelerini talep etti. Vitia, her halükarda insanların toplanmasının vatandaşların sağlığı için bir risk oluşturduğunu ve Ramazan Bayramı’nda da camilerin kapalı olacağını açıkça belirtti.

Vitia bir kez daha tüm vatandaşlardan Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü’nün (IKSHPK) tavsiyelerine ve Sağlık Bakanlığı tarafından alınan tedbirlere riayet etmelerini istedi.

“Sağlık Bakanlığı olarak bizler sadece bunu tekrarlamakla kalmıyorum, aynı zamanda vatandaşların halk sağlığını tehlikeye sokacak her tür eylem, her tür buluşma, izin vermememiz gereken bir tehlikedir ve bundan uzak durmamız gereken bir tehlikedir.
Mübarek Ramazan ayında olduğumuzu biliyorum ve böyle bir ayın fedakarlığı simgelediğini ve bu ayın fedakarlık ayı olduğunu biliyorum, ama şu anda pandemi düştü ve inananlardan, IKSHPK'nın tavsiyelerine ve Sağlık Bakanlığı ile hükümet tarafından alınan tedbirlere saygı göstermeleri için hem diğer vatandaşların hem de halk sağlığının yararına bu fedakarlığa bağlı olduklarını ve bu fedakarlık çerçevesinde anlayış göstermelerini rica ediyorum.” şeklinde açıklamalarda bulunan Vitia, salgını yenmeye çok yakın olduklarını ifade etti.

Bu nedenle Bakan Vitia vatandaşlardan biraz daha fedakarlık göstermelerini talep ederek COVID-19 sona erinceye kadar camilerin açılmayacağına dikkat çekti.

Ramazan Bayramı 24 Mayıs, önümüzdeki Pazar günü ve Kosova’da ilk kez bir bayram namazı kılınmayacak.

Kaynak: Kosova Haber ajansı

https://www.trakya22.com adresinden 20 Nisan 2024, 02:11 tarihinde yazdırılmıştır.