Adil Gür'den HDP Anketi

A&G Araştırma Şirketi'nin Genel Müdürü Adil Gür, son günlerde yaşanan HDP ile ittifak tartışmalarına ilişkin anket sonuçlarını açıkladı.
Adil Gür'den HDP Anketi

A&G Araştırma Şirketi'nin Genel Müdürü Adil Gür, son günlerde yaşanan HDP ile ittifak tartışmalarına ilişkin anket sonuçlarını açıkladı. Buna göre CHP’ye oy veren seçmenin yüzde 72’si HDP ile ittifaka karşı. İyi Parti’de HDP ile ittifaka karşı çıkanların oranı ise yüzde 93.

A&G Araştırma Şirketi'nin Genel Müdürü Adil Gür, Aydınlık’a yaptığı açıklamada, son günlerde gündeme gelen HDP ile ittifak tartışmalarını değerlendirdi. Gür, şu anda düzenli bir anket yapamadıklarını, ama koronavirüs salgını öncesi yaptıkları en son anket sonuçlarının verilerinin ellerinde olduğunu söyledi. Yaptıkları ankette vatandaşlara, “CHP ile HDP’nin yakınlaşmasını doğru buluyor musunuz?” sorusunu yönelttiklerini kaydeden Gür, “CHP seçmeninin yüzde 72’si, CHP-HDP yakınlaşmasına karşı. İyi Parti seçmeninde HDP ile ittifaka karşı çıkanların oranı daha da yüksek: yüzde 93. Bu sonuç önümüzdeki dönem açısından dikkate alınması gereken bir durum” dedi.

https://www.trakya22.com adresinden 28 Mart 2024, 12:02 tarihinde yazdırılmıştır.