Kaşıkçı'nın Ailesi Katilleri Affetti!

İstanbul'daki Suudi Arabistan konsolosluğunda Ekim 2018'de vahşice öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın çocukları babalarının katillerini affettiklerini duyurdu.
Kaşıkçı'nın Ailesi Katilleri Affetti!
Salah Kaşıkçı, sosyal medya hesabından Cemal Kaşıkçı'nın çocukları olarak babalarının katillerini affettiklerini belirten bir yazılı açıklama yaptı.
 
Cemal Kaşıkçı, 2018 yılında İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğu binasında korkunç bir cinayete kurban gitmmişti.
 
Muhalif yazıları nedeniyle hedef tahtasına oturtulan Kaşıkçı'nın cansız bedeni dahi bulunamamıştı.

 

 
 
 
Türkiye ile büyük bir krize neden olan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sert tepki gösterdiği cinayetin ardından Suudi Arabistan'da açılan davada cinayete karışan 5 kişi idam, 3 kişi ise 24 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
 
Salah, açıklamasında, "Bir kötülüğün karşılığı ona denk bir davranıştır ama kim bağışlar, düzeltme yolunu tutarsa onun mükâfatını Allah verir. Hiç şüphe yok ki O haksızlık edenleri sevmez." mealindeki Şura Suresi'nden bir ayete yer verdi.
 
Daha önceden yaptığı açıklamalarda babasının ölümünün siyasallaşmasını istemediğini vurgulayan Salah Kaşıkçı, Kral Selman bin Abdulaziz'in kendisine başsağlığı dilerken, çekilen endişeli görüntüsüyle medyada tanınmıştı.
 
MAAŞ, TAZMİNAT, VİLLA...
 
Suud yargısı, cinayeti kapatmak için geçtiğimiz yıl 5 kişi hakkında idam kararı verirken, 3 kişiye de hapse mahkum etmişti.
 
Cinayetin ardından Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ile bir araya gelerek babası için tazminat, maaş ve villa alan Salah Kaşıkçı, karardan memnun kalmış ve "Adalet yerini buldu, mutluyum." ifadelerini kullanmıştı
https://www.trakya22.com adresinden 28 Mart 2024, 20:59 tarihinde yazdırılmıştır.