İlçe Özel İdareleri kapatılmıyor

İl Genel Meclisi Temmuz Ayı toplantılarının dördüncü birleşimi gerçekleştirildi. Edirne’nin İlçelerindeki özel idarelerin kapatılması üçüncü kez İl Genel Meclisi’ne geldi. AK Parti Grubu iki büyük ilçe dışındaki ilçe özel idarelerinin kapanmasını isterken, CHP ve İYİ Partili üyeler ise kapatılmamasını istedi. Yapılan oylama sonucunda 8 ilçe Özel İdaresi’nin faaliyetlerine devam etmesi, oy çokluğu ile kabul edildi
İlçe Özel İdareleri kapatılmıyor

Edirne İl Genel Meclisi Temmuz Ayı toplarının dördüncü birleşimi Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. Edirne İl Genel Meclisi’nin Temmuz ayı toplantılarının bugünkü oturumunda İlçe özel idarelerinin kapatılması konusu gündeme geldi. Yılbaşından bu yana üçüncü kez gündeme gelen konu, meclisi ikiye böldü. 

Köylere Yönelik Hizmetler ve ORKÖY Komisyonu Başkanı Erdinç Can, ilçe özel idareleri ile ilgili hazırlanan raporu sundu.  AK Parti Grup Başkanvekili Nedret Akbulut, AK Parti grubu olarak Uzunköprü ve Keşan dışındaki ilçe özel idarelerinin kapatılmasından yana olduklarını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Erdoğan Gümülcineli ise bu tür konularda özel idare bürokratlarının meclise bilgi vermesi gerektiğini, ilçe özel idarelerinin yetkilerinin kanunlar çerçevesinde arttırılmasını istediklerini söyledi.

Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş tarafından iki oylama yapıldı. Oylama sonucunda 8 ilçe Özel İdaresi’nin faaliyetlerine devam etmesi, oy çokluğu ile kabul edildi.

https://www.trakya22.com adresinden 29 Mart 2024, 00:02 tarihinde yazdırılmıştır.