"Yolları böleriz Türkiye'yi böldürtmeyiz dedik"

AK Parti Edirne 7. Olağan İl Kongresi'ne katılan AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, partililer ve kongreye katılanlar tarafından coşkuyla karşılandı. Partisinin İl Kongresinde konuşan Yıldırım; Edirne'yi Tekirdağ'a, Kırklareli'ne, Çanakkale'ye bölünmüş yollarla bağladık. yolları böldük, hayatları birleştirdik, yolları böldük gönülleri birleştirdik. Bunu yaparken bir şeye çok dikkat ettik, yolları böleriz Türkiye'yi böldürtmeyiz dedik" ifadelerini kullandı.

Mimar Sinan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Edirne 7. Olağan İl kongresine Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katılım sağladı. Büyük coşku ve dikkatle dinlenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da salondakilere hitap etti.

"Edirne, ülkemizin zenginliğine zenginlik katmış bir şehirdir"

7.Olağan İl Kongresinin Edirne'yi, Türkiye'yi ve Cumhuriyeti 100. yıla taşıyacak bir kongre olduğunu ifade eden Yıldırım, "2023 Cumhuriyetin 100. yılı. "100. yılda cumhurun başı Cumhurbaşkanımız, Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı seçmeye var mısınız gençler. Var mısınız AK kadınlar, var mısınız dava arkadaşlarım. Allah sizlerden razı olsun." dedi.

"Yolları böleriz Türkiye'yi böldürtmeyiz dedik"

Edirne'nin 88 yıl Osmanlıya başkentlik yapmış bir şehir olduğunu belirten Yıldırım, "Edirne Anadolu'nun Avrupa'ya açılan penceresi, vitrinidir. Avrupa'nın da Asya'ya açılan kapısıdır. Edirne'miz tarihin her döneminde önemini muhafaza etmiş bir şehrimizdir. Tarih, kültür, verimli topraklar ve çalışkan insanlarıyla Edirne, hep ülkemiz için üretmiş, ülkemizin zenginliğine zenginlik katmış bir şehrimizdir. Böylesine önemli bir şehrimize hizmet etmek, burada yaşayan vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak, yaşam kalitelerini iyileştirmek ve güçlendirmek ilk günden bu güne hep önceliğimiz oldu. Edirne'de iktidarda olduğumuz 2003 yılından bu güne kadar bölünmüş yol miktarını 70 kilometreden 264 kilometreye çıkardık. Edirne'yi Tekirdağ'a, Kırklareli'ne, Çanakkale'ye bölünmüş yollarla bağladık. yolları böldük, hayatları birleştirdik, yolları böldük gönülleri birleştirdik. Bunu yaparken bir şeye çok dikkat ettik, yolları böleriz Türkiye'yi böldürtmeyiz dedik" ifadelerine yer verdi.

"O gece ay yıldızlı bayrak inmedi, ezanlar dinmedi, alçaklar hak ettikleri cezayı gördü"

Bölücü terör örgütlerine göz açtırmadıklarını ifade eden Yıldırım, 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminden başarıyla çıktıklarını belirtti.

 Türkiye'nin 15 Temmuz kalkışması yaşadığını hatırlatan Yıldırım; "O gece 252 vatandaşımızı şehit verdik. 2 binden fazla vatandaşımız gazi oldu. Ama o gece ay yıldızlı bayrak inmedi, ezanlar dinmedi, alçaklar hak ettikleri cezayı gördü. AK Parti iktidara geldiğinde doğan yavrularımız bugün 18 yaşında, 18 yaş seçme ve seçilme yaşıdır. Gençlere güvenen bir parti olduğumuz için seçme ve seçilme yaşını 18'e indirdik. Bize dediler ki 'gençler o yaşta nasıl seçecekler, nasıl seçilecekler' biz onlara 15 Temmuz'da gençlerin verdiği cevabı verdik. Bu ülkenin gençleri, bu ülkenin teminatı benim kankalarım Türkiye'nin bugününün de yarınının da teminatıdır. Cumhurbaşkanımız o gece milletimizi meydanlara davet ettiğinde meydanları dolduranlar en önce gençlerdi, kadınlardı ve bu davaya gönül veren kardeşlerinizdi." ifadelerine yer verdi.

"Artık Ankara'da gizli ortaklar yok"

Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla 18 yılı geride bıraktığını vurgulayan Yıldırım, bu süreçte birçok zorlukla karşılaştıklarını ve mücadeleyi sürdürdüklerini söyledi.

Geriye doğru dönüp bakıldığı zaman, daha iktidarın ilk yıllarında darbe ve vesayet heveslilerinin meydanlarda olduğunu dile getiren Yıldırım; "Hatırlayın, Balyozlar, Ergenekonlar... Bunlar yalan mıydı, elbette bunlar vardı. Daha sonra 2007'de Türkiye'nin en büyük partisine 363 milletvekili ile cumhurbaşkanını seçtirmediler. Eski vesayet alışkanlıkları, maalesef bizim iktidarımızda da tekrar hortladı. 367 diye bir icat çıkardılar ve ondan sonra ne dedik, 'madem bize cumhurbaşkanını seçtirmiyorsunuz, o halde bizde millete gideriz' dedik." dedi.

"Türkiye'de vesayet dönemini kalıcı olarak ortadan kaldırdık"

MHP ile beraber sistem değişikliğini başbakanlığı döneminde başlattıklarını aktaran Yıldırım; "16 Nisan 2017 referandumu ile artık Türkiye'de vesayet dönemini kalıcı olarak ortadan kaldırdık. Artık milletin vekilleri ile milletin lideri Cumhurbaşkanı aynı günde her beş senede seçilecek. Böylece Ankara'da artık gizli ortaklar yok. AK Parti iktidara geldi" dedi.

"Sistem eğer böyle olmasaydı bu kadar hızlı karar alınabilir miydi?"

AK Parti'nin iktidara gelmesiyle önüne çıkıp engel olmaya çalıştıklarını ifade eden Yıldırım;

 'İktidar oldunuz ama bizde buradayız, bizimle iş yapacaksınız', biz sizi oy talep ederken görmedik, nerelerdeydiniz. Başkanlık sistemi ile ilgili, Cumhurbaşkanlığı ile ilgili çok şey söylendi ama 'ne söylüyorsunuz' diye sorduğumuzda ortada bir şey yok. Alternatifiniz, içeriğiniz nasıl bir model öngörüyorsunuzMillet buna karar vermiş, yüzde 52 destek vermiş, neden çünkü bir daha vesayet hevesi olmasın diye. Başka odaklarda iktidar hesapları yapılmasın diye. Milletin iradesini doğrudan sandıkta tecelli etsin ve seçimden seçime millet tekrar ifade etsin. Sistem eğer böyle olmasaydı bu salgın döneminde bu kadar hızlı kararlar alınabilir miydi. Memleketin sorunlarına bu kadar hızlı çözümler üretilebilir miydi. Ben parlamenter sistemin son başbakanıyım, sistemin değişikliğini de en fazla isteyenlerden biriyim. O zaman da ifade ettim (parlamenter sistem) bu sistem baba ile oğlunu birbirine düşürür diye." ifadelerine yer verdi.

"Salgın sürecini en başarılı şekilde yöneten ülkeler arasında yerimizi aldık"

Salgın sürecini en iyi yöneten ülkelerin arasında Türkiye'nin geldiğini vurgulayan Yıldırım; " Bu süreci dünyanın dengesini bozdu. Nasıl bozdu? Dünyada böbürlenen, en gelişmiş ülkeler bile topu topu yarım gram olan şu mikropla dize geldi. Başa çıkamadılar. Amerika'nın, Avrupa'nın halini gördük. Yerle bir oldular. Bizim şehir hastanelerimizi, acımasızca eleştirenlerin Cumhurbaşkanımızı, AK Parti iktidarının vizyonuna ne kadar uzak olduklarını yine bu pandemi döneminde gördük. Bu hastaneler hayat kurtardı, bu hastaneler mikropla, virüsle mücadelede bize güç kattı ve bu süreci en başarılı şekilde yöneten ülkeler arasında yerimizi aldık. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Toplam delege sayısı 600 olan kongrede kullanılan 466 oydan 460'ı geçerli sayıldı. Ayrıca bu zamana kadar en fazla delege katılımının sağlandığı kongre olduğu bildirildi.  Kongrede AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

https://www.trakya22.com adresinden 26 Nisan 2024, 15:28 tarihinde yazdırılmıştır.