ULUS PAZARI 6 AY SONRA KAPILARINI AÇTI

Yunanistan ve Bulgaristan'dan binlerce ziyaretçinin uğrak yeri olan Ulus Pazarı 6 ay sonra kapılarını yeniden açtı.
ULUS PAZARI 6 AY SONRA KAPILARINI AÇTI

Edirne'de, Kovid-19 tedbirleri kapsamında yaklaşık 6 aydır kapalı olan Ulus Pazarı açıldı. Koronavirüs salgını sebebiyle Aralık ayından buyana kapalı bulunan Ulus Pazarı yeniden kapılarını açtı. Pazarda beklenen yoğunluk olmasa da Ulus Pazarı’na özlem duyan vatandaşlar, yasaklı günlerden sonra alışveriş yapıp pazarda stres attı. Pazar esnafı ise aylar sonra tezgahını açmanın mutluluğunu yaşadı.

“Pazarımız inşallah yavaş yavaş normale dönecek”

Pandemi sürecinde Türkiye ve Edirne’nin sıkıntılı dönemler yaşadığını belirten Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Bülent Reisoğlu, Ulus Pazarı’nın bölgenin en büyük pazarı olduğuna değindi.

Salgının en başından beri önce tedbir dediklerini söyleyen Reisoğlu, “Salgının biraz hafiflemesi, pandeminin bittiği anlamına gelmiyor. Yine vatandaşlarımız tedbirleri bırakmadan, hijyen, maske ve mesafe kurallarına uyarak bu salgını tamamen ortadan kalkana kadar dikkat etmesi gerekiyor. 6 aylık bir süre sonunda açıldı. Eski kalabalık günlerine dönmesi birkaç ay sürer. Yüzde 30’luk bir iş bir iş hacmiyle yavaş yavaş normalleşme kapsamında eski günlerine dönecek. Maske, measfe ve hijyen kurallarına uyulması, anonslarla belirtilmesi, denetimlerin yapılması gibi kontrollerimiz var. Bulgar turistlerin gelmesiyle birlikte Bulgarca anonslarımıza da başlayacağız. Şu anda yok denecek kadar azlar.” Şeklinde konuştu.

Reisoğlu, ilk hafta 330 adet pazarcı esnafının tezgâh açtığını söyledi.

“Gerekli önlemleri aldık, denetimlerimizi sürdürüyoruz”

Ulus Pazarı’nın uzun bir aradan sonra ilk kez açıldığını söyleyen Edirne Zabıta Müdürü Mustafa Zogo, “Vakaların azalmasıyla beraber yaşam normale dönmeye başladı. Bizde Ulus Pazarıyla ilgili gerekli düzenlemeleri, önlemleri aldık. Yer düzenlemeleri, hijyen konusunda gerekli arkadaşlarımıza talimatlarımızı verdik. Zabıta arkadaşlar Pazar yerinde önlemi almış durumda. Kontrollerini yapmaktadırlar. Vatandaşlarımız yine maske, mesafe ve hijyen konularına riayet etmeye devam etsin. Şuan herhangi bir aksayan durum söz konusu değil.” İfadelerini kullandı.

Uzun zamandır Pazar kapalı olduğu için esnafın mağdur olduğunu belirten Ulus Pazarı esnaflarından Kadir Baba, Bulgar ve Yunan turistleri beklediklerini söyledi.

“Pazarımıza kavuştuğumuz için mutluyuz”

Pazara kavuştukları için mutlu olduklarını ifade eden Ulus Pazarı esnaflarından Salim Mızrak, “Yaklaşık 6 aydır Edirne pazarımız kapalı. Artık pandeminin yavaş yavaş sonuna geliyoruz. İnşallah bu hastalıktan hemen kurtuluruz. Pazarımıza kavuştuğumuz için mutluyuz. Esnaf olarak çok zor günler geçirdik. Ama inşallah bundan sonra daha iyi olacak. Önümüzdeki haftalarda pazarımızın kalabalıklaşacağına inanıyorum. Bu bir haftada olmaz. Zaman lazım. Düzeleceğine inanıyorum.” Dedi.

https://www.trakya22.com adresinden 29 Mart 2024, 09:47 tarihinde yazdırılmıştır.