“KIRSALIN DOĞAL PAZARI” DAVALIK OLDU

TOBB Batı Marmara Bölge Temsilcisi ve Edirne Kadın Girişimciler İcra Komitesi Kurulu Başkanı Elmas Aslan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın kendisine yönelik söylemleri üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.
“KIRSALIN DOĞAL PAZARI” DAVALIK OLDU

TOBB Batı Marmara Bölge Temsilcisi ve Edirne Kadın Girişimciler İcra Komitesi Kurulu Başkanı Elmas Aslan, geçtiğimiz günlerde Kırsalın Doğal Pazarı projesinin Edirne Belediyesi tarafından ellerinden alındığını iddia etmişti. Bunun Üzerine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’da açıklamalarda bulunmuştu.

Aslan, Gürkan’a cevap vermek için Edirne Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda bir basın açıklaması düzenledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın “Bu pazara kadınlar para kazansın diye izin verdik, birilerinin para kazanması için değil” demesi üzerine cevap vermek için toplantı düzenlediklerini dile getiren TOBB Batı Marmara Bölge Temsilcisi ve Edirne Kadın Girişimciler İcra Komitesi Kurulu Başkanı Elmas Aslan, “Bu pazarı kuran Edirne kadın girişimciler icra komitesi. Birileri demek kırsalın doğal pazarının başında olanlar demek. Emeğin olduğu yerde emeğe sahip çıkılan bir proje. Projenin arkasında olarak her hafta düzenli sabah 08.00 akşam 17.00’ye kadar pazarda yer almaktayım. Bunu Edirne Ticaret Odası ve Edirne’nin halkı defalarca yanıma gelip takdir etti. Kızım siz devamlı bu pazardasınız hiç mi usanmadınız. Emeğin yanında usanılmaz. Emeğe dayalı bu proje bizim şerefimizdir.” İfadelerini kullandı.

 Recep Gürkan’ın söylemlerinin çok büyük suçlamalar olduğunu söyleyen Aslan, “Açıklama istiyorum. Benim olduğum yerde böyle bir şey olmaz. Sizin bilginiz varsa açıklayacaksınız. Ben yargıya başvuruda bulunuyorum. Seçilmiş bir başkan olarak böyle bir şeyi kabul etmiyorum. Başkanım otursun evde vicdan sahibi ise, belediye başkanıysa bunun cevabını bekliyorum. Ben pazarda bedel ödedim. 3 kez ayağımı kırdım. Para ile olacak iş değil, emek beden ister. Sizden de bunun açıklamasını bekliyorum. Hırsızlığı bilmem izin de vermem.” Şeklinde konuştu.

Edirne İl Genel Meclis Üyeleri Çiğdem Gegeoğlu ve Melek Uzgör’ün açıklamalarında da cevap veren Aslan, “Gegeoğlu, billboardlara destekte bulundu. Parayla iş yapmak çok kolay oluyor. Melek Uzgör de açıklama yapmış. Kaç kez bu pazara gelmişler. Bir köy kadınından 1 kilo bir şey almışlar mı? Belediye der ki biz destekte bulunduk. Babasının malınla destekte bulunmadı. Edirne Belediyesi halkın pazarı siz de tahsis ettiniz. Her akşam 2 görevli ve eşleri tarafından bu pazar temizlendi ve fotoğrafı çekildi. İstediğiniz zaman bu kadar büyük delil sunabilirim. Hijyen temizlik tabi ki siz Edirne’yi temizlemekle mükellefsiniz.” Dedi.

Aslan, Edirne kadın girişimciler kurulu icra komitesi başkanı olarak da Gürkan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

https://www.trakya22.com adresinden 24 Nisan 2024, 17:34 tarihinde yazdırılmıştır.