1 buçuk yıl sonra dışarıya çıkmanın mutluluğunu yaşadılar

Bir süredir yakınları ile çevrimiçi görüşerek hasret gideren yaşlılar, kademeli normalleşme sürecinde ikinci adımların atılmasıyla birlikte açıklanan karar doğrultusunda dışarıya çıkmaya başladı. Kovid-19 salgın tedbirleri kapsamında sürecin başından bu yana dışarıya çıkamayan Edirne Huzurevinde kalan yaşlılar 1 buçuk yıl sonra dışarıya çıkmanın mutluluğunu yaşadı.
1 buçuk yıl sonra dışarıya çıkmanın mutluluğunu yaşadılar

Kademeli Normalleşme sürecinin adımlarının atılmasıyla birlikte ilk kez dışarıya çıkan huzurevi sakinleri, Meriç Nehri'nde gerçekleştirilen Kürek Festivali'nde keyifli anlar yaşadı. Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, dışarıya çıktıkları ilk gün hep birlikte böyle bir etkinlikte temiz havada güzel vakit geçirdiklerini anlattı. Kürek Festivali'ne katılan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da huzurevi sakinleriyle sohbet ederek, salgının başından bu güne gösterdikleri sabırdan dolayı tebrik etti.

Öte yandan İçişleri Bakanlığı tarafından son yayınlanan genelgeye göre huzurevi, yaşlı bakımevi, rehabilitasyon merkezi, çocuk evleri gibi sosyal koruma/bakım merkezlerinde kalanlara yönelik ziyaretlere, bu yerlerde kalan her kişi için haftada en fazla bir ziyaret olacak şekilde izin verileceği bildirilmişti.

Salgın tedbirleri kapsamında huzurevinde kalan yaşlıların geçen yıl  Mart ayından bu güne kadar hiç dışarıya çıkmadığını ve bu süre zarfında 3 bayram geçtiğimi söyleyen Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, normalleşme adımlarının atılmasıyla birlikte 1 buçuk yıl sonra hep birlikte dışarıya çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

1 Haziran itibariyle kademeli normalleşmenin ikinci adımlarının atılmasıyla açıklanan tedbirler kapsamında  gündüz 14.00- ile 16.00 arasında yaşlıların kendi ihtiyaçlarını görebilmek için dışarıya çıkabileceğini belirten Özbaş, salgının bir an önce son bulmasını diledi.

Yaşlılar ile birlikte güzel sohbetler ettiklerini ifade eden AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, “Etkinliğimize geldikleri için çok mutlu oldum. Çok güzel sohbetler ettik. Huzur evi sakinlerimiz, deneyimlerine, hayata dair bakışlarına her zaman kulak verdiğimiz kıymetlilerimizle 1,5 yıl süren pandemi arasından sonra bu güzel günde tekrar bir arada olabildik. Onların tatlı sohbetleri, tebessüm eden yüzleri günümüze güzellik kattı.” Diye konuştu.

"Çok şükür hürriyetimize kavuştuk"

1 buçuk yıl sonra dışarıya çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Edirne Huzurevi sakinlerinden Mustafa Kılıç, "Çok mutluyuz bir buçuk yıldır içerideydik çok sıkılmıştık.Çok şükür hürriyetimize kavuştuk" dedi.

                Zor bir sürecin ardından yeniden dışarıya çıkmanın heyecan ve mutluluğu içinde olduğunu söyleyen Hasan Ergün, "Çok mutluyuz çok şükür. Bu günleri de gördük. Bundan sonrada daha iyi günleri göreceğiz" dedi.

https://www.trakya22.com adresinden 19 Nisan 2024, 13:12 tarihinde yazdırılmıştır.