Dublör TIR oyunu muhafaza memurlarına takıldı

Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’nda, Gümrük Muhafaza Ekipleri tarafından özel düzenekli plakası olan bir TIR’da 16 ton 150 kilo uyuşturucu hammaddesi asetik anhidrit ele geçirildi. Bir yolcu otobüsünde de 600 bin TL değerinde 93 adet el dokuması halı, bir diğer yakalamada ise 133 bin lira değerinde porselen yemek takımı parçaları yakalandı.
Dublör TIR oyunu muhafaza memurlarına takıldı

Gümrük Muhafaza Ekipleri tarafından yapılan kontrollerde Kapıkule Gümrük Kapısı’nda 2 TIR’ın mühürsüz ve plakalarında anormallik olduğunu tespit etti. Durumdan şüphelenen personeller tarafından araçlar x-ray tarama cihazına sevk edildi.

X-ray tarama cihazında 20 ton kağıt taşıdığı beyan edilen iki tırdan birinde şüpheli yoğunluğa rastlandı. Arama hangarında TIR, detaylı bir şekilde kontrol edildi.

Gerçekleştirilen kontrolde tırın plakasına özel olarak yerleştirilen elektronik bir düzeneğin olduğu ve bu düzenek sayesinde sürücünün düğmeye basarak plakayı değiştirebildiği saptandı.

Bunun üzerine şüpheli yoğunluk bulunan TIR’ın dorsesinde 8 parçadan ibaret olması gereken kâğıt yükünün yalnızca 2 parçasının bulunduğu, dorsenin kalanının ise içerisinde kimyasal sıvı bulunan varillerle dolu olduğu görüldü. Yapılan testlerden sonra kimyasal maddenin uyuşturucu imalinde kullanılan asetik anhidrit cinsi olduğu saptandı.

Ekipler, özel düzenekli TIR’da 16 ton 150 kilo uyuşturucu hammaddesi asetik anhidrit ele geçirdi. Gümrük Muhafaza Ekipleri tarafından yakalanan uyuşturucu hammaddelerinin 8 ton uyuşturucu üretimine yetecek miktarda olduğu belirtildi. 14 varil içerisinde bulunan kimyasal maddelere el konuldu.

Olayla ilgili sürücüler gözaltına alındı.

El dokuması halı ve yemek takımı parçaları yakalandı

Bir yolcu otobüsünde ise 600 bin TL değerinde 93 adet el dokuması halı ele geçirildi belirtildi. Diğer bir aramada ise 133 bin lira değerinde porselen yemek takımı parçaları ile otomatik silah şarjörleri yakalandı.

https://www.trakya22.com adresinden 28 Mart 2024, 14:09 tarihinde yazdırılmıştır.