Ayhan Can yeniden başkan seçildi

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurulu gerçekleştirildi. Tek liste ile gerçekleştirilen seçimde Ayhan Can yeniden başkan seçildi.
Ayhan Can yeniden başkan seçildi

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurulu gerçekleştirildi. Kentte bir düğün salonunda yapılan genel kurulda Aycan Can güven tazeledi.

Koronavirüs salgınında herkesin elinden gelen çabayı gösterdiğini dile getiren Can, “Zaman zaman çok kızdığımız anlar oldu. Bu süreçte herkes elinde geleni yapmaya gayret etti. Eksik yaptı fazla yaptı, ama samimiyetle yaptı. Tüm dünya bu 1 buçuk yıllık süreci çok zor şartlar arasında geçirdi. Tabi burada en büyük sıkıntıyı tabi ekonomik anlamda işyerleri çok uzun süre kapalı kalmak zorunda kalan esnaflarımız geçirdi. Hükümet krediler verdi, belediye destekler verdi. Artık rahatladık, artık pandemi hemen hemen çok az azalma seviyesine geldi. Bundan sonra yapmamız gereken geleceği planlamak. Edirne’de size destek olacak, turizm nasıl daha çok çoğaltabiliriz. Şunu kimse söylemesin ben sanayide esnafım turist ile ne işim var. Sadece otelciler, badem ezmeciler, ciğerciler para kazanıyor böyle değil arkadaşlar. Turizm sektörü hepimizi doğrudan ya da dolaylı yoldan etkileyen ve para kazanmamızı sağlayan bir sektör. Bazen kızdığımız bazen ciğerci esnafımız bir dükkan daha açacak. Yanında 5 kişi daha çalıştıracak. Sonra o çalışanlardan birisi gidip yine köylerden tarla alacak. Edirne 2019 yılında İstanbul ve Antalya’dan sonra 5 buçuk milyon turistle en çok turist alan 3’üncü şehir oldu. Kapıkule, Hamzabeyli, Pazarkule Sınır Kapısı’nın etkisi var. Ama sonuçta bu 5 buçuk milyon turist Edirne’ye geldi ve bir para bıraktı.” Şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen genel kurula Lalapaşa Belediye Başkanlığı İsmail Arslan, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, AK Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan, Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun, banka temsilcileri ve esnaflar katıldı.

https://www.trakya22.com adresinden 25 Nisan 2024, 14:31 tarihinde yazdırılmıştır.