Kırkpınar’ın seyircili olması esnafı sevindirdi

660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin kısıtlı da olsa seyircili yapılacak olması kentteki esnafı sevindirdi. Edirne’de hareketlilik bekleyen esnaflar, hazırlıklarını yaparak, müşterilerini bekliyor
Kırkpınar’ın seyircili olması esnafı sevindirdi

600. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde kapasitenin 3’te 1’i kadar seyircili yapılmasına karar verildi. Kırkpınar’ın seyircili yapılacak olması esnafın yüzünü güldürdü. Edirne’de hareketlilik bekleyen esnaflar, hazırlıklarını yaptı.

Güreşlerin seyircili olmasından dolayı mutlu olduklarını ifade eden esnaflardan Uğurcan Imrak, tüm hazırlıkları yaptıklarını ve gelecek misafirleri beklediklerini belirtti.

Geleneksel sporun ara verilmeden seyircili olarak devam etmesinin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Imrak, “Seyirci ile oynanması esnaflara da katkı sağlayacaktır. Edirne’ye turist gelecek biz de onlar için hazırlıklarımızı yaptık” dedi.

“Edirne’de hareketlilik bekliyoruz”

Tarihi Ali Paşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, Kırkpınar’ın seyircili gerçekleşmesinden dolayı Edirne’de hareketlilik beklediklerini söyledi.

“Edirne’miz bundan kazançlı çıkacak”

Güreş izlemeye gelen seyircilerin merkeze de alışveriş için gelebileceğini dile getiren Kente özgü hediyelik eşya satıcısı Emin Özbostan, Kırkpınar’ın seyircili yapılacağından dolayı çok sevinçli olduklarını söyledi.

Geçen yıl kente gelemeyen müşterilerin bu sene gelmelerini beklediklerini belirten Özbostan, “Bu sene umutluyuz, sevinçliyiz. Kente gelen gurbetçiler az da olsa işlerimizi hareketlendirdi. İnşallah Kırkpınar'a gelenlerle birlikte işler daha da güzel olacak. Edirne’miz bundan kazançlı çıkacak" şeklinde konuştu.

Pehlivanları, güreşçileri, misafirleri ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını söyleyen Ciğerci esnaflarından Mesut Can, hazırlıkları yaptıklarını dile getirdi.

“Kırkpınar kente hareket katacak”

Kırkpınar’ın gerçekleşmesinden dolayı ayrı bir mutluluk yaşadıklarını aktaran esnaflardan Çiğdem Koca, “Kırkpınar, kente hareket katacak” dedi.

https://www.trakya22.com adresinden 19 Nisan 2024, 22:17 tarihinde yazdırılmıştır.