“ZİNCİR MARKETLER ORTAK FİYAT BELİRLEME ÇALIŞMASINA GİREMEZLER”

Zincir marketlerin temel gıda ürünlerinde ortak fiyat belirlediği, hatta bunun için bir de WhatsApp grubu oluşturduğu iddiaları düşündürüyordu. Zincir marketlerin ortak fiyat belirleme çalışmasına giremeyeceğini söyleyen Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, vatandaşların bakkallara güvenmeleri gerektiğini söyledi.
“ZİNCİR MARKETLER ORTAK FİYAT BELİRLEME ÇALIŞMASINA GİREMEZLER”

Zincir marketlerin temel gıda ürünlerinde ortak fiyat belirlediği, hatta bunun için bir de WhatsApp grubu oluşturduğu iddiaları gündemde yer alıyor.

Rekabet Kurulu kararına göre bu durumun aykırı olduğunu söyleyen Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, “Zincir marketler ortak fiyat belirleme çalışmasına giremezler diye düşünüyorum. Yasalar bunları engeller. Rekabet Kurulu tarafından gerekli cezalar uygulanır. Bizi etkileyecek bir durum yok. Biz de günün şartlarına uygun piyasadan temin ettiğimiz malları belirli sermaye şeklinde vatandaşlara satışa çıkıyoruz. Bir araya gelip de aynı fiyat üzerinde anlaşmalı satış yapmaları. Tüm ticari piyasada bu gibi durumlar Rekabet Kurulu tarafından engellenir ve cezai işleme maruz kalırlar. Rekabet Kurulu kararlarına göre bu uygun değil.” İfadelerini kullandı.

https://www.trakya22.com adresinden 25 Nisan 2024, 17:10 tarihinde yazdırılmıştır.