Özbaş; “Yaşlılarımız hayatımızın her aşamasında bize rehberlik ediyor”

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Yaşlılara hak ettiği değerin verilmesi, sorunlarını dile getirmek, toplumsal olarak farkındalık oluşturmak amacıyla, Birleşmiş Milletler Tarafından 1990 yılında 1 Ekim tarihinin “Dünya Yaşlılar Günü" olarak ilan edildiğini söyleyen Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, yaşlılara hürmet, sevgi ve hizmetin gelenekler arasında yer aldığını aktardı.
Özbaş; “Yaşlılarımız hayatımızın her aşamasında bize rehberlik ediyor”

“Yaşlılarımızın bakımlarını sağlamak bakanlığımızın öncelikleri arasındadır”

Bu geleneğin sürdürülmesinin hem aile bağlarının hem de toplumsal dokunun korunması bakımından hayati bir önem taşıdığını belirten Özbaş; “Bir toplumun hafızası olarak gelenek ve göreneklerin, milli ve manevi değerlerini kuşaktan kuşağa aktaran yaşlılarımızın karşılaştığı sorunların en aza indirilmesi ve sorunların çözüme kavuşturulması, toplumsal dayanışmanın en önemli göstergelerinden biridir. Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş büyüklerimizin, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde, ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakımlarını sağlamak bakanlığımızın öncelikleri arasındadır” dedi.

Yaşlıların öncelikle ailelerinin yanında aile sıcaklığında yaşamaları, bunun mümkün olmaması halinde ise aile sıcaklığının kuruluş ortamında sağlanmasının öncelikli hedefleri arasında olduğunu ifade eden Özbaş; “Amacımız toplumsal değer yargılarımız arasında yer alan yaşlıya; sevgi, dayanışma ve saygı yaklaşımını, değişen toplum yapısı içinde sosyal hizmet alanlarına taşımaktır. Yaşlılarımıza götürülecek hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini arttırmaya yönelik çalışmalar Devletimizce desteklenmekte ve sürdürülmektedir. Devletimizin sağladığı imkânlar ve sunduğu hizmetlerin her geçen gün daha mükemmel hale getirilmesini sağlamak yine öncelikli hedeflerimiz arasındadır” ifadelerine yer verdi.

“Salgın tedbirlerini aklımızdan çıkarmamalıyız”

Yaşlıların geçmişin tecrübelerini bugünlere aktaran, milli kültürü ve toplumsal değerleri yarınlara taşımayı sağlayan, cemiyet hayatının en kıymetli hazineleri olduğunu dile getiren Özbaş; “Yaşlılara gösterilecek sevgi ve saygı, gelecek kaygılarımızı azaltacak, hangi yaşta olursa olsun, tüm bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır. Salgın tedbirleri kapsamında; Ülkemizde ilk vakaların görülmeye başladığı günden itibaren bugün kutladığımız 1 Ekim Dünya Yaşlılar Gününde de;  Huzurevlerimizde hizmet almakta olan yaşlılarımızın sağlığı açısından ziyaretçi kabulü belirli şartlar ile yapılmamakta, çeşitli kısıtlamalar ve en üst düzeyde tedbirler uygulanmaktadır. Bu kapsamda; Huzurevlerinde hizmet almakta olan büyüklerimiz ile görüşme gerçekleştirmek isteyen vatandaşlarımız, öncelikli olarak online görüşmeler gerçekleştirmesini öneriyoruz.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Merkez Huzurevi ve Uzunköprü Süleybe Şefik Öztürk Huzurevi olmak üzere iki Huzurevi ile yaşlılara yönelik hizmet vermeyi sürdürdüklerini aktaran Özbaş, Uzunköprü Ergene Huzurevi ve 200 Yataklı Edirne Merkez Huzurevi’nin açılışını gerçekleştirmeyi de planladıklarını söyledi.

“Hepimiz yarının yaşlılarıyız”

Her bireyin yarının yaşlıları olduğunu hatırlatan Özbaş; “Bizleri sabırla, sevgiyle, şefkatle bugünlere taşıyan, hayatımızın her aşamasında bizlere rehberlik eden yaşlılarımıza; sağlıklı, mutlu ve uzun ömürler diliyorum. En verimli çağlarını ülkesine, milletine hizmetle geçirmiş bütün değerli büyüklerimizin “1 Ekim Dünya Yaşlılar Gününü” kutluyor, kendilerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

https://www.trakya22.com adresinden 28 Mart 2024, 12:52 tarihinde yazdırılmıştır.