Edirne'de Halk Oyunları Yarışması Yapıldı

Edirne Kulüpler Arası Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışması Mimar Sinan Spor Salonu’nda gerçekleştirildi
Edirne'de Halk Oyunları Yarışması Yapıldı

Kovid-19 salgın tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda katılımcı ve izleyici ile gerçekleştirilen yarışmaya girişlerde HES Kodu sorgulaması yapıldı.  Okullar arası il birinciliği seremonisiyle başlayan programda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı Okundu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın sürecinden olumsuz etkilendiklerini söyleyen Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) Edirne İl Temsilcisi Mehmet Grammeşin, salgın tedbirleri kapsamında tüm etkinliklerin ertelendiğini bu yüzden geçen sene yarışmaya çıkamadıklarını aktardı.

“Yaklaşık 140 sporcumuz görev aldı”

Çok zor şartlar altında yarışmalara hazırlandıklarını belirten Grammeşin; “2021 yılı Şubat ayında olması gereken yarışmamızı salgın tedbirleri kapsamında şimdi gerçekleştirdik. Kurallara uygun olarak hareket ediyoruz. Yarışmada yaklaşık 140 sporcumuz görev aldı. Bu iyi bir rakam. Daha önce 500 sporcuyla bu yarışmayı yapıyorduk. Ama salgın nedeniyle bu sayıyı düşürdük. Bu süreci çok çabuk atlatarak yine festival havasında olan yarışmalarımıza geri döneriz. Çocuklarımıza şimdiden başarılar diliyorum. Ailelere, idarecilerimize ve antrenörlerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Hepsi çok büyük fedakârlık gösterdi” ifadelerine yer verdi.

 “Kazanan kültür olsun”

3 ayrı kulüp ile 8 ayrı grubun müsabakalarda ter döktüğünü ifade eden Grammeşin; “Kazanan kültür olsun. Bu kültürümüzün yaşaması adına her şeyi yapmaya hazırız. İnşallah daha iyi yarışmalarda birlikte oluruz” dedi.

https://www.trakya22.com adresinden 26 Nisan 2024, 13:46 tarihinde yazdırılmıştır.