“Uzunkum Plajına Giden yolun köy yolu mu, orman yolu mu olduğu bilgisine ulaşamadık”

Edirne İl Genel Meclis toplantılarının dördüncü birleşimi Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. Köylere Yönelik Hizmetler ve ORKÖY Komisyonu tarafından hazırlanan Mecidiye Köyünden Uzunkum Plajına-Sahiline Giden Ulaşım Yolunun 2021 yılı Yatırım Programına alınması konulu rapor meclise sunuldu. Komisyon Başkanı Erdinç Can tarafından sunulan rapor, orman yolu mu yoksa köy yolumu olduğunu bilgisine ulaşılmaması üzerine başka bir komisyona sevk edildi.
“Uzunkum Plajına Giden yolun köy yolu mu, orman yolu mu olduğu bilgisine ulaşamadık”

Söz konusu raporda belirtilen yolun, yeniden araştırılıp incelenmesi için oylama yapıldı ve söz konusu raporun Çevre ve Sağlık Komisyonu’na sevk edilmesi oybirliğiyle kabul edildi.  

Edirne İl Genel Meclisi Ekim ayı toplantıları devam ediyor. Yoklamanın alınması ve tutanak özetlerinin okunması ile başlayan toplantı raporların sunumu ile devam etti. Mecidiye’den Uzunkum Plajına-Sahiline Giden Ulaşım Yolu’nun 2021 yılı yatırım programına alınması konulu rapor, Komisyon Başkanı Erdinç Can tarafından meclise sunuldu.

Köy yolu mu, orman yolu mu?

Kurum envanterinde kayıtlı olmayan yolun, orman yolu mu yoksa köy yolumu olduğunun bilgisine ulaşamadıklarını söyleyen Can; “Keşan İlçesi Mecidiye Köyünden Uzunkum plajına-sahiline ulaşım yolu olan Kurumumuz envanterinde kayıtlı olmayan mevcut hali ile stabilize kaplama olan bu yol sahil kısmındaki alanlar ile birlikte toplamda 2,5 Km. uzunluğunda olup, bölgeden gelen vatandaşların sahile ulaşması ve bölge turizmi için yolun asfaltlanması önem arz etmektedir. Ancak komisyonumuzca yapılan araştırma ve incelemeler neticesinde kurumumuzun envanterinde kayıtlı olmayan bu yolun orman yolu mu yoksa köy yolu mu olduğu bilgilerine ulaşılamamıştır. Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüzden elde edemediğimiz bilgiler sahildeki turizm alanının işletme sahibi tarafından komisyonumuza iki resmi belge şeklinde sunulmuştur” ifadelerine yer verdi.

“500 metrekarelik kısmının beton yol olması gerekir ki kalıcı bir yol olsun”

Söz konusu raporda geçen yolun turizm açısından önemli olduğunu söyleyen İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, özellikle yazın yaklaşık 300 bin kişinin ziyaret ettiği bu yoldaki belirsizliğin bir an önce çözülmesi gerektiğine değindi.

Yolun geçtiği alanda fuarlar ve festivaller olduğunu aktaran Geçmiş; “Ama bu yolda bir belirsizlik mevcut, belirsizliğin oluşma nedeni de bizim yol işleri müdürlüğümüzde bununla ilgili kesin bilgi yok. Biz bu bilgileri işletme sahibinden aldık. Orman içinden geçen köy yolu statüsünde ama bizim köy yolları envanterimize kayıtlı değil. Orada iş makineleri çalışıyor iki tane kum, çakıl ocağı var. Bu taş ocaklarının kamyonlarının ağırlığı en az 60 ila 70 ton. Biz asfaltı attığımızda 1-2 ay içerisinde bu yol tarla yoluna dönüşür ve yaptığımız yatırım boşa gider. Bunun için komisyonda net bir cevap verememiş. Bu yolun en azından 500 metrekarelik kısmının beton yol olması gerekir ki kalıcı bir yol olsun” şeklinde konuştu.

https://www.trakya22.com adresinden 20 Nisan 2024, 10:15 tarihinde yazdırılmıştır.