Necmi İğe Evi Etnografya Müzesi’nde ilk nikâh kıyıldı

Temmuz ayında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımı ile açılışı gerçekleştirilen Necmi İğe Evi Etnografya Müzesi’nde nikâh törenleri yapılmaya başladı. Tarihi geleneklerin yaşatıldığı müzede Büşra ve Burak çifti için nikâh merasimi düzenlendi.
Necmi İğe Evi Etnografya Müzesi’nde ilk nikâh kıyıldı

Temmuz ayında ziyarete açılan müzedeki ilk nikâh, Büşra Erbay ve Burak Filiz çiftinin oldu. Müzenin bahçesinde gerçekleştirilen nikâh törenine katılan Vali Yardımcısı Yusuf Güler ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk nikâh şahidi oldu.

Edirne Vali Yardımcısı Yusuf Güler, nikâh cüzdanını gelin Büşra Erbay’a takdim ederek genç çifte mutluluklar diledi. Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk ise çifte müzeye ismini veren Necmi İğe'nin hayatının anlatıldığı kitabı hediye etti.

Rumeli ve balkanlardan kalma geleneklerin yaşatıldığı Necmi İğe Etnografya Müzesi’nde ilk nikâh töreni gerçekleştirildi. Edirne’nin turizm potansiyelini daha üst noktalara taşıyacak Necmi İğe Evi Etnografya Müzesi geçmişe yolculuğun yanı sıra artık nikâh merasimlerine de ev sahipliği yapacak.  

Necmi İğe Müzesi’ni Edirne turizminin hizmetine sunduklarını söyleyen Edirne Vali Yardımcısı Yusuf Güler; “Gerçekten çok özgün bir müze. İçerisinde balkan kültürünü yansıtan gelenekler var. Çok özel motifler, heykeller ve odalar var. Bu güzel nadide eserin çok güzel de bir bahçesi var. Burada genç çiftlerimizin nikâhlarını kıyacağız. Bir başlangıç yaptık. İlk defa Burak ve Büşra çiftimizin nikâhını kıydık. Biz de turizm müdürümüz ile birlikte nikâh şahidi olduk. Bundan sonra tüm vatandaşlarımızın bu konakta nikâh kıymaya bekliyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

Damat Burak Filiz’in nikâh şahitliğini yapan Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk de genç çifte bir ömür boyu mutluluklar diledi.

“Sadece gezmek için dahi olsa geçmişe bir yolculuk yapılmalı”

Tarihi mekânda nikâh merasimi gerçekleştirmenin mutluluğu ve heyecanını yaşadıklarını belirten Büşra Erbay; “Müze açıldıktan sonra gelip bakmıştık. Bizi çok güzel ağırladılar içerisi çok güzel. Bize de böyle bir teklif sundukları için nikâhımızı burada kıymaya karar verdik. Burada ilk nikâhın bizim olması teklif edildi biz de kabul ettik. Katılanlara teşekkür ederiz. Güzel bir müze, Edirne’yi seviyoruz. Herkesin gelip dolaşmasını ve burada nikâh kıymasını öneriyoruz. Ortam çok hoş. Burayı dolaştığımızda eski geleneklerin yaşatıldığını gördük ve çok duygulandık. İçerideki heykeller, kıyafetler, canlandırmalar, videolu anlatımlar çok güzel. Sadece gezmek için dahi olsa geçmişe bir yolculuk yapmalarını herkese tavsiye ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Çok mutluyuz”

Damat Burak Filiz, böyle tarihi değerleri olan bir mekânda nikâh kıydıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Müzeyi açıldıktan sonra dolaşmaya geldiklerini söyleyen Filiz; “Nikâhınızın burada olmasını ister misiniz diye bir teklif gelmişti. Valimiz, vali yardımcımız nikâh şahitliği konusunda bizi yalnız bırakmadı. Böyle tarihi değerleri olan bir mekânda nikâhımızı kıydığımız için çok mutluyuz. Nikâh gününü almadan hazırlık aşamasına kadar her şeyde yardımcı oldular. Hiç bizi uğraştırmadılar. Her işi onlar hallettiler. Hem içeriye hem dışarıya nasıl olur nasıl gider hep yardımcı oldular. Bu organizasyonu yaptılar. Bundan dolayı çok mutlu, onurlu ve gururluyuz. Müzeyi dolaştığımızda eski değerleri anıyor ve görüyoruz” şeklinde konuştu.

https://www.trakya22.com adresinden 29 Mart 2024, 16:17 tarihinde yazdırılmıştır.