7. Uluslararası Edirne Maratonu yoğun katılımla gerçekleştirildi

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nce 7. Uluslararası 2022 Edirne Maratonu gerçekleştirildi. Maratona, kayıt yaptıran 150’si yabancı 1022 atlet, Karaağaç Lozan Anıtı önünden maratona başlayıp Selimiye Camisi önünden aynı noktaya geri döndü. Maratonda genel klasmanda erkeklerde Fetene Alemu Regasa 1 saat 8 dakika 24 saniye ile birinci olurken, kadınlarda ise Dilan Atak 1 saat 22 dakika ile birinciliği elde etti.
7. Uluslararası Edirne Maratonu yoğun katılımla gerçekleştirildi

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nce gerçekleştirilen 2022 Edirne Maratonu, Tarihi Karaağaç Tren garı ve Lozan Anıtı'nın bulunduğu noktadan start aldı.

1022 sporcunun kayıt yaptırdığı yarı maratonda farklı ülkelerden de atletler koştu. İki kategoride düzenlenen yarışlarda sporcular 10 ve 21 kilometre koşarak dereceye girebilmek için birbiriyle yarıştı.

21 kilometre ve 10 kilometre olarak koşulan maratonda sporcular, kategorilerine göre Pazarkule Sınır Kapısı, Meriç ve Tunca köprüleri ile Selimiye Camisi'ni geçerek bitiş noktası Lozan Anıtı'na geldi.

Maratonda genel klasmanda erkeklerde Fetene Alemu Regasa 1 saat 8 dakika 24 saniye ile birinci olurken, kadınlarda ise Dilan Atak 1 saat 22 dakika ile birinciliği elde etti. 10 kilometre yarışında ise kadınlarda Bulgaristan'dan Tanya Dimitrova erkeklerde Abdullah Tuğluk birinci oldu.

Bu yıl organizasyonu 2022 Edirne yılına armağan ettiklerini söyleyen Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Derneği Başkanı Önder Akdağ, Maratonun bu yıl 7'ncisi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Selimiye’nin yeni yüzüyle hizmete girdiğini dile getiren Akdağ, "Güzergah çerçevesinde  Selimiye'nin etrafında hilal yapıyoruz. Selimiye yeni yüzüyle hizmete girdi. Tüm fotoğrafçılar burada herkes hayran kalıyor. Biz de buna aracı olmaktan dolayı mutluyuz" dedi.

2022 Edirne yılına özel bin 22 sporcu hedefine ulaştıklarını belirten Akdağ, şehir dışından gelenlerin yetişememesinden kaynaklı olarak 845 göğüs numaralı sporcunun katılım sağladığını aktardı.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Vekili  Yasin Taş, İleriki yıllarda düzenlenecek 20. Maratonda tüm balkan ülkelerinin katıldığı en büyük maraton olması için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Kentte hayata geçecek olan 3 Nehir 1 Şehir Projesi'nin tamamlanmasıyla da organizasyonların daha heyecan verici olacağını ifade eden Edirne Gençlik Spor İl Müdürü Selim Ak, maratonun hem spor acısından hem de turizm acısından katkı sağlayacağını söyledi.

21 kilometre genel klasman erkekler ikincisi Milli sporcu Mestan Turhan, "Geçen yıl da bu yarışmaya katılmıştık. Bu yıl da hazırlanıp geldik. Parkur zorluydu takiplerim iyiydi. Ama 21kilometrede 2. Oldum. Gururlu ve mutluyum" dedi.

Kadınlar Genel Klasman 21 kilometre birincisi  24 yaşındaki Dilan Atak, buraya antrenman niyetine geldik. Çok güzel bir yarıştı. Tarihî dokusu ile harika bir koşu oldu. Mutlu ve gururluyum. Geçen yıl da birinci olmuştum inşallah bu şekilde devam eder" dedi.

Etiopya vatandaşı Kütahya'dan gelen ve yarışmaya ilk kez katılan erkekler genel klasman 21 kilometre birincisi Fetene Alemu Regasa, "Katildigim birçok yarışmadan birinciliğin var. Beden eğitimi öğretmeni olduğum için hayatımı bu işten kazanıyorum. Zorlanmadım sabit ve kontrollü koştum. Her gün spor yapıyorum ve hazırlanıyorum" dedi.

Bebeği ile birlikte maratona katıldı

Yaklaşık 7-8 yıldır koştuğunu dile getiren 16 aylık bebeği ile birlikte maratona katılan Elif Kurtulmuş, “Çocuğum ile birlikte koşmak zor oldu 6. Kilometrede ağlamaya başladı sonra müzik açtım sustu. Daha önce de tekerlekli sandalye ile koşmuştum. Bebeğimle birlikte koşmak ayrı bir keyif verdi" şeklinde konuştu.

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği organizasyonuyla gerçekleştirilen maraton ödül töreni ile sona erdi. Karaağaç Güzel Sanatlar Fakültesi’nin bulunduğu alanda oluşturulan platformda dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları protokol üyeleri tarafından verildi.

Organizasyonda 21 kilometre yarışını kadınlarda 1 saat 22 dakikalık derecesiyle Dilan Atak, erkeklerde 1 saat 8 dakikalık derecesiyle Etiyopyalı Fetene Alemu Regasa kazandı. 10 kilometre yarışında ise kadınlarda Bulgaristan'dan Tanya Dimitrova (38.59), erkeklerde Abdullah Tuğluk (32.44) birinci oldu.

Ödül törenine katılan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 10 kilometre koşucusu Burak Tetik ve kadınlar 40 45 yaş arası grubunun madalyalarını teslim etti.

https://www.trakya22.com adresinden 25 Nisan 2024, 12:52 tarihinde yazdırılmıştır.