Geleneksel yöntemlerle hazırlandılar

658. Kırkpınar Yağlı Güreşlerine geleneksel yöntemlerle hazırlanıyor. Edirne Şahi Spor Kulübü Kırkpınar Yağlı Güreşlerine sayılı günler kala er meydanının unutulmaz isimleri gibi geleneksel yöntemlerle güreşlere hazırlanıyor.
Geleneksel yöntemlerle hazırlandılar

Atlı Antrenör ile Hazırlık Yaptılar

Edirne Kent Ormanı’nda çalışmalarına devam eden Şahi Spor Kulübü sporcuları, atlı antrenör eşliğinde Meriç Nehri kenarında hava sıcaklığına aldırış etmeden antrenmanlarına devam etti. Sporcular hafif tempo koşu yaptıktan sonra dev araba lastiklerini kaldırıp, halat çekmeye başladı. Geleneksel taş kırma antrenmanını da bitiren sporcular antrenmanlarına böylece son verdi.

Edirne Şahi Spor Kulübü Başkanı Şamil Doğudelen; “ Kırkpınar Yağlı Güreşlerine büyük bir titizlikle hazırlanıyoruz. Biz eski usulde çalışmalarımızı yapıyor her şey modern zamandaki gibi değil bu işin aslı geçmiştedir. Biz eski pehlivanlarımızı ziyarete gittik. Kel Aliço gibi Adalı Halil ve Koca Yusuf gibi efsaneleşen isimlerin antrenman biçimlerini öğrendik. Bunları da antrenmanlarımıza aktardık ve ortaya güzel bir çalışma programı çıktı.” Dedi.

Atalarıyla Aynı Antrenmanları Yaptılar

Doğudelen; “Efsane isimlerden Koca Yusuf’un evindeki antrenman taşını gördük. Şu anda o taşı ancak başpehlivanlarımızdan 4 tane gelse yerinden kaldırabilir. Oradaki antrenman bilgilerini kendi antrenmanıyla harmanlayıp düzenliyoruz. Geleneksellik işin içine girdiği zaman sporcularımızın daha çok motive olduğunu gördük. Bu da hepimiz için güzel bir durum.” Dedi.

https://www.trakya22.com adresinden 29 Mart 2024, 11:45 tarihinde yazdırılmıştır.