McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 21 Ocak 2023, Cumartesi 12:08 tarihinde eklendi. 354 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İsveç'te Türk Büyükelçiliği Önünde Kuran Yakacaklar

İsveç'ten skandal onay! Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasına izin
İsveç'te Türk Büyükelçiliği Önünde Kuran Yakacaklar

NATO üyeliği için Türkiye'nin kapısını aşındıran İsveç'ten skandal bir hareket daha geldi. İsveç polisi, Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılacağı iddia edilen eyleme onay verdi. Öte yandan İsveç Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise sosyal medyadan olaya tepki göstererek "İsveç makamlarının bu yaptığı nefret suçlarını himaye etmektir" açıklamasını yaptı.

İsveç'te, Türkiye'nin Stokholm Büyükelçiliğinin yakınında yarın Kuran-ı Kerim'in yakılmasına izin verildiğinin öğrenilmesi üzerine İsveç Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Dışişleri'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İsveç'te, Stokholm Büyükelçiliğimizin yakınında yarın (21 Ocak) kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'in yakılması eylemine izin verildiğinin öğrenilmesi üzerine, İsveç'in Ankara Büyükelçisi bugün Bakanlığımıza çağrılmıştır.

Büyükelçiye, açıkça nefret suçu niteliğindeki söz konusu provokatif eylemi en güçlü şekilde kınadığımız, İsveç'in bu tutumunun kabul edilemez olduğu, eyleme müsaade edilmemesini beklediğimiz, kutsal değerlere hakaretin "demokratik haklar" kisvesi altında savunulamayacağı vurgulanmıştır.

Ayrıca, keza yarın, PKK iltisaklı çevrelerin Stokholm merkezinde bir gösteri yapacaklarını duyurdukları; terör örgütleri ve yandaşlarının propaganda faaliyetlerine izin verilmesinin Üçlü Ahitname'nin açık ihlali olduğu belirtilmiştir.

Yazdır Paylaş
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali