McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 20 Eylül 2020, Pazar 17:12 tarihinde eklendi. 1020 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hayber’den Çıkarılan Yahudiler için Tazminat Ödenmeli

Suud yönetimi İsrail'le normalleşme adımlarına yeşil ışık yakarken, İsrail ile yakınlaşma politikasına hız veren BAE ise bu yolda tepki çeken adımlar atmayı sürdürüyor.
Hayber’den Çıkarılan Yahudiler için Tazminat Ödenmeli

Körfez’in kapısını İsrail’e açan BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'le yakın ilişkileri olan BAE'li aktivist Mazraui, İsrail'le normalleşme adımlarına yeşil ışık yakan Suudi Arabistan'ın Hz. Muhammed döneminde Hayber'den çıkarılan Yahudiler için İsrail'e tazminat ödemesi ve vatandaşlık vermesi çağrısında bulundu.

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikeri (BAE) arasında imzalanan normalleşme anlaşmasının ardından iki ülke arasında ilişkiler oldukça kuvvetlendi. Normalleşme adımları sonrası birçok Arap ülkesinin de İsrail ile anlaşma yapacağı açıklanırken bu ülkeler arasında ilk sırada Suudi Arabistan yer alıyor.

Suud yönetimi İsrail'le normalleşme adımlarına yeşil ışık yakarken, İsrail ile yakınlaşma politikasına hız veren BAE ise bu yolda tepki çeken adımlar atmayı sürdürüyor. Öyle ki bazı hamleler için, 'İsrail bile bu kadarını beklemiyordu!' yorumları yapılıyor.

'SUUDİ ARABİSTAN KOVULAN YAHUDİLER İÇİN İSRAİL'E TAZMİNAT ÖDESİN'

Sahada ve masada her alanda Türkiye'nin karşısında duran BAE, son olarak İsrail'in bile beklemediği bir talepte bulundu.

İsrail'de yayın yapan Maariv gazetesine konuşan aktivist Mazraui, Suudi Arabistan'ın Hz. Muhammed döneminde Hayber'den çıkarılan Yahudiler için İsrail'e tazminat ödemesi ve vatandaşlık vermesi çağrısında bulundu.

VELİAHT PRENS İLE YAKIN İLİŞKİLERİ VAR

Mazrui, BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed ile yakın ilişkilere sahip olması ile dikkat çekiyor. Mazrui'nin talebinin Zayed tarafından desteklendiği düşüncesi hakim

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali